Je tomu už 30 rokov odkedy Daniel Lipšic s niekoľkými ďalšími priateľmi prišli s myšlienkou založenia pravicovej mládežníckej organizácie. Odvtedy ODMka aktívne prispieva do verejnej diskusie na Slovensku šírením šírením demokratických, liberálno-konzervatívnych a prozápadných hodnôt. ODMka sa zapája do mládežníckej politiky ako jediná organizácia nezávislá od politickej strany. Aj napriek tomu dokázala prežiť náročné obdobie, ktoré žiadny politický subjekt na Slovensku nedokázal ustáť.

V piatok 27. mája oslávili v Pálffyho paláci naše narodeniny za účasti súčasných a bývalých členov, zástupcov partnerských organizácií a mnohých vzácnych hostí, vrátane premiéra Eduarda Hegera. Program sme začali diskusiou na aktuálne zahraničnopolitické témy, ktorej hosťami boli bývalá predsedníčka zahraničného výboru NRSR Katarína Cséfalvayova a europoslanec Vladimír Bilčík. Do ďalšej diskusie prijali pozvanie štátny tajomník MSSR Ondrej Dostál a poslanec NRSR Radovan Kazda. Venovali sme sa úlohe mládežníckych organizácií v občianskej spoločnosti. Program oficiálnej recepcie večer otvoril pán premiér. Okrem neho s príhovormi vystúpili vtedy úradujúca predsedníčka Alexandra Žáková a bývalí predsedovia Milan Krajniak, Ján Bučkuliak, Martin Tokar a Andrej Stančík. Tí potom spoločne symbolicky nakrájali narodeninovú tortu.

ODMka po dobu svojej existencie vychovala nielen politikov, ale aj množstvo ďalších šikovných ľudí, ktorí aktívne prispievajú k lepšej budúcnosti Slovenska. Otvárame štvrtú dekádu, v ktorej formujeme mladých zapálených ľudí tak, aby sa pridali k našim alumnistom so správne nastaveným rebríčkom hodnôt. K okrúhlym narodeninám si preto prajeme, aby sme vydržali ešte minimálne ďalších 30 rokov.

Fotogaléria

fb-share-icon

Napísal

Občiansko-demokratická mládež

Občiansko-demokratická mládež